Grillezett csirkemell baconnal

Összetevők

4 db Csibém csirkemellfilé

1 mk só

4 szelet bacon

4 mk őrölt feketebors

1 dl olaj

2 gerezd fokhagyma

2 ek szójaszósz

0.5 mk erős paprikakrém

2 ek csiliszósz

1 db húsleveskocka

4 db mogyoróhagyma

 

  • 120 perc
  • könnyű elkészítés
  • 4 adag

Elkészítés

  • 1.  A pác hozzávalóit, az olajat, a szója- és a csiliszószt, az apróra vágot mogyoróhagymát, a sót, borsot, fokhagymát és a paprikakrémet összekeverjük, dupla nylonzacskóba öntjük, beletesszük a csirkemellfiléket, jól összerázzuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  • 2.  Másnap lekaparjuk a pácot a filékről, a húst körbetekerjük baconnel, tehetünk bele egy áh rozmaringot, és egy tűzálló edényben sorban lerakjuk. Előmelegített sütőben 220 fokon 10 percig sütjük, majd 250 fokon 10 percig grillezzük.
  • 3.  A visszamaradt pácot 1 húsleveskockával és kb. 1,5 dl vízzel felforraljuk, a megsült filéket ezzel a szósszal, rizzsel és zöldsalatával tálaljuk.