Összetevők
4 db Csibém csirkemellfilé |
1 mk só |
4 szelet bacon |
4 mk őrölt feketebors |
1 dl olaj |
2 gerezd fokhagyma |
2 ek szójaszósz |
0.5 mk erős paprikakrém |
2 ek csiliszósz |
1 db húsleveskocka |
4 db mogyoróhagyma |
|
- 120 perc
- könnyű elkészítés
- 4 adag
Elkészítés
- 1. A pác hozzávalóit, az olajat, a szója- és a csiliszószt, az apróra vágot mogyoróhagymát, a sót, borsot, fokhagymát és a paprikakrémet összekeverjük, dupla nylonzacskóba öntjük, beletesszük a csirkemellfiléket, jól összerázzuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- 2. Másnap lekaparjuk a pácot a filékről, a húst körbetekerjük baconnel, tehetünk bele egy áh rozmaringot, és egy tűzálló edényben sorban lerakjuk. Előmelegített sütőben 220 fokon 10 percig sütjük, majd 250 fokon 10 percig grillezzük.
- 3. A visszamaradt pácot 1 húsleveskockával és kb. 1,5 dl vízzel felforraljuk, a megsült filéket ezzel a szósszal, rizzsel és zöldsalatával tálaljuk.