Összetevők
1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg) |
1 teáskanál toscana fűszerkeverék |
10 dkg aszalt paradicsom (olajban eltett) |
2 dl tejszín |
10 dkg bébispenót |
4 dkg parmezán |
1 db vöröshagyma |
só |
2 gerezd fokhagyma |
bors |
- 30 perc
- könnyű elkészítés
- 4 főre
Elkészítés
- 1. Szeleteljük fel a csirkemellet 4 szeletre, sózzuk és borsozzuk.
- 2. Aprítsuk fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
- 3. Vágjuk kisebb darabokra az aszalt paradicsomot.
- 4. Tegyünk 2-3 evőkanállal az aszalt paradicsom olajából egy serpenyőbe.
- 5. Melegítsük fel, és süssük meg benne a csirkemell szeleteket, majd vegyük ki őket a serpenyőből és tegyük félre.
- 6. Tegyük a serpenyőbe a felaprított vöröshagymát, sózzuk meg és pároljuk üvegesre.
- 7. Adjuk hozzá a fokhagymát és pirítsuk tovább.
- 8. Adjuk hozzá az aszalt paradicsomot és pirítsuk tovább.
- 9. Öntsük fel a tejszínnel, keverjük össze és forraljuk fel.
- 10. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt és a toscana fűszerkeveréket, kevergetve várjuk meg, míg el nem olvad.
- 11. Tegyük a friss bébispenót leveleket a szószba, és főzzük, míg össze nem esik, ez néhány perc.
- 12. Tegyük vissza az elsütött csirkemellet a serpenyőbe, és már kész is a krémes toszkán csirkemell.
Tésztával vagy rizzel tálaljuk.