Toszkán paradicsomos csirkeragu

Összetevők

1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)

1 teáskanál toscana fűszerkeverék

10 dkg aszalt paradicsom (olajban eltett)

2 dl tejszín

10 dkg bébispenót

4 dkg parmezán

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

bors

  • 30 perc
  • könnyű elkészítés
  • 4 főre

Elkészítés

  • 1. Szeleteljük fel a csirkemellet 4 szeletre, sózzuk és borsozzuk.
  • 2.  Aprítsuk fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
  • 3. Vágjuk kisebb darabokra az aszalt paradicsomot.
  • 4. Tegyünk 2-3 evőkanállal az aszalt paradicsom olajából egy serpenyőbe.
  • 5. Melegítsük fel, és süssük meg benne a csirkemell szeleteket, majd vegyük ki őket a serpenyőből és tegyük félre.
  • 6. Tegyük a serpenyőbe a felaprított vöröshagymát, sózzuk meg és pároljuk üvegesre.
  • 7. Adjuk hozzá a fokhagymát és pirítsuk tovább.
  • 8. Adjuk hozzá az aszalt paradicsomot és pirítsuk tovább.
  • 9. Öntsük fel a tejszínnel, keverjük össze és forraljuk fel.
  • 10. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt és a toscana fűszerkeveréket, kevergetve várjuk meg, míg el nem olvad.
  • 11. Tegyük a friss bébispenót leveleket a szószba, és főzzük, míg össze nem esik, ez néhány perc.
  • 12. Tegyük vissza az elsütött csirkemellet a serpenyőbe, és már kész is a krémes toszkán csirkemell.

Tésztával vagy rizzel tálaljuk.